Mennyibe kerül, ha saját iroda helyett coworkingben bérel asztalt vagy irodát a csapatod?

Szerző: | 2023.01.26. | Coworking

A közösségi iroda használata kedvező alternatíva lehet számotokra, ha csak alkalmanként szeretnétek közös irodát igénybe venni. Összefoglaltuk, hogy ha a közösségi irodák mellett teszitek le a voksotokat, akkor azt milyen módokon tehetitek meg, és mekkora költséggel kell számolnotok.

Így használják a céges csapatok a közösségi irodákat

Ha kis létszámú csapatban dolgozol és az esetek túlnyomó részében számítógépen végzitek a munkafolyamatokat, akkor valószínűleg már nálatok is felvetődött a home office vagy a hibrid munkavégzés lehetősége. Amellett azonban, hogy az otthoni munkavégzés rengeteg előnnyel jár, az igazán összetartó kollektívához (és nem mellesleg a hatékony és félreértésektől mentes közös munkához) nem árt, ha a személyes találkozásokra is hangsúlyt fektettek.

Meetup Szikra Coworking
Fontosak a személyes találkozások, beszélgetések. Pillanatkép a Szikra meetup legutóbbi állomásáról.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a csoportos coworking használatának legjellemzőbb módjait. Ezek mindegyike kedvezőbb költséggel jár (és jóval rugalmasabb feltételekkel vehető igénybe), mint egy saját iroda bérlése. Emellett a coworking irodák használata számos adminisztratív teendőtől is megkímél benneteket. 

Kíváncsi vagy, hogy milyen előnyökkel járhat még számotokra a közösségi iroda? Olvasd el a Miért fogja szeretni a csapatod, ha coworkingben dolgoztok? című cikket is!

Ha szeretnéd megtudni, hogy nálatok hogyan alakul a matek, akkor nézd meg az árlistánkat, vagy írd meg a pontos igényeidet és kérdéseidet az [email protected] e-mail-címre.

Most lássuk a példákat!

1.      100% home office, időnként közös, személyes megbeszélésekkel

Projektmenedzsment szoftverek használata és rendszeres online meetingek ide vagy oda, a személyes találkozást nehéz pótolni. Időnként nem árt, ha összegyűlik a teljes csapat, és úgy egyeztettek, hogy mindenki jelen van. Ez a csapatszellemnek is jót tesz, és a félreértéseket is könnyebb így elkerülni. Havi 1 vagy 2 megbeszélés, és a hébe-hóba előforduló ügyféltalálkozók miatt azonban felesleges egy saját irodát fenntartani. Jó ötlet lehet, ha helyette az alkalmi tárgyalóbérletet választjátok.

A közösségi irodában óradíjas alapon bérelhető tárgyalóban háborítatlanul megvitathatjátok a teendőket, és a legfontosabb technikai felszerelések is elérhetőek számotokra. Könnyebbséget jelent például, hogy a nyomtatóbérlés és karbantartás macerája nélkül, helyben meg tudjátok oldani, ha a megbeszélés közben egy fontos dokumentumot be kell szkennelnetek, vagy ki kell nyomtatnotok.

De használhatjátok a közös étkezőt is. Így egy rövid pihenőt beiktatva felfrissíthetitek magatokat az értekezletek szüneteiben. (És értékes időt spórolhattok meg azáltal, hogy a kollégák nem rohangálnak kávéért a környező üzletekbe, hanem helyben hozzáférhetnek a vízforralóhoz és a kávégéphez).

Példa: A Szikra Coworkingben egy modern, teljesen felszerelt 10 fős tárgyaló bérlése havi 2 alkalommal (2 hetente) 4 órára mindössze 50 400 Ft + ÁFA egy hónapban (6 300 Ft + ÁFA / óra).

2.      Heti 1 napot minden kolléga bent tölt az irodában

Ha jellemzően home officeban töltitek a mindennapokat, akkor már heti egy nap irodai munkával is plusz színt csempészhettek a hétköznapokba. A közösségi irodában eltöltött munkanap üde változatosságot jelenthet számotokra. A coworkingben a kollégáid nemcsak egymással, de akár más coworkinghasználókkal is jó kapcsolatot építhetnek. Sőt, a coworkingben dolgozó szabadúszók személyében akár értékes partnerkapcsolatokra is szert tehetnek.

Ha a heti 1 napos coworkingmegoldás szimpatikus számotokra, akkor a leghatékonyabb opció, ha az irodában töltött napra rugalmas munkaállomást (azaz szabadon választható asztalt) béreltek a közösségi irodai térben. 

Példa: A Szikra Coworkingben egy 20 napos bérlet ára 59.055 Ft + ÁFA egy hónapban (2.953 Ft + ÁFA / óra), melyet a csapatoddal közösen használhattok fel, például 5 fő 4 alkalommal egy hónapban. De ha csak pár órát töltenétek az irodában egy-egy alkalommal, akkor óraalapú elszámolást is választhattok!

3.      5 kolléga rendszeresen használja az irodát

Van, aki hatékonyabb az irodában, és vannak, akik a home office háborítatlan nyugalmában kapnak szárnyra.  Valószínűleg a te csapatodban is vegyes, hogy ez hogyan oszlik el.

A példánkban most vegyük úgy, hogy a fele társaság az otthoni munkavégzést, a fele társaság pedig az irodai munkavégzést preferálja. Így elegendő lehet, ha csak a csapat felének (5 fő) vásárolsz coworking bérletet.

Példa: A Szikra Coworkingben a korlátlan havi bérlet ára 49.213 Ft + ÁFA, 5 főre ez 246.065 Ft + ÁFA. Ha van olyan kollégád, aki csak heti néhány napon használná az irodát, akkor érdemes számára például egy 10 alkalmas havi bérletet vásárolni, vagy választhattok az óraalapú csomagok közül is.

4.      Privát iroda bérlése 5 fő részére

Ugyanaz a szituáció egy apró eltéréssel. Abban az esetben, ha az irodai munkavégzést választó kollégák privát szférára vágynak, érdemes a coworking irodán belül egy privát irodát bérelni, ha van rá lehetőség. Így a csapattagok nyugodtan tudnak ötletelni, viszont továbbra is rugalmas bérleti szerződés keretében, jóval kevesebb adminisztráció és irodai operatív feladat mellett lehet egy saját bázisotok. Ebben az esetben a saját iroda előnyei mellett a coworking nyújtotta előnyöket is élvezhetitek, használhatjátok a közös tereket, tárgyalókat, étkezőt és a technikai felszereltséget is.

Az sem probléma, ha időnként többen vagytok, mint ahány munkaállomás a provát irodátokban elérhető. Szükség esetén plusz asztalokat is bérelhettek a coworking térben.

A Szikra Coworkingben elérhető privát irodákkal és árakkal kapcsolatban keress bennünket elérhetőségeinken!

A fentieket a közösségi iroda szolgáltatásait használó kisvállalkozások visszajelzései alapján állítottuk össze. Gondoljátok át, hogy nálatok milyen az ideális felállás, nézzétek meg az elérhető szolgáltatásainkat, és árainkat. Ha még nem jártatok nálunk, foglaljatok egy ingyenes próbanapot, és mérjétek fel élőben is, hogy mennyire passzol hozzátok az irodánk. Ha pedig kérdésetek maradt, akkor írjatok az [email protected] e-mail címre!

Legutóbbiak

Ezt az 7 könyvet vidd magaddal szabadúszóként a nyaralásra

Ezt az 7 könyvet vidd magaddal szabadúszóként a nyaralásra

A borongós időt szinte átmenet nélkül váltotta fel a nyárias meleg, pár napja pedig az iskolai szünet is elkezdődött: beköszönt a nyaralások ideje. Hogy mindenki felkészülhessen olvasnivalóval, összegyűjtöttünk hét könyvet, amikből inspirációt meríthetsz  és...

Így hozd ki a legtöbbet a coworking csomagodból

Így hozd ki a legtöbbet a coworking csomagodból

A közösségi irodák egyre népszerűbbek a szabadúszók, a digitális nomádok, a remote munkavállalók, hibrid munkaviszonyban dolgozók, a startupok és az innovatív kis- és középvállalkozások (KKV-k) körében is. Te is szívesen kipróbálnád a coworkinget? Ebben a cikkben...

7+1 online csapatépítő ötlet remote munkavállalóknak

7+1 online csapatépítő ötlet remote munkavállalóknak

Távmunkában dolgozol, és szeretnéd tudni, hogyan építhetsz összetartóbb csapatot? Nem vagy egyedül! A remote munkavégzés, tagadhatatlan előnyei mellett, nem várt kihívásokat is magában rejt. Ilyen nehézség például, hogy a személyes irodai jelenlét hiánya miatt...