Így hozd ki a legtöbbet a coworking csomagodból

Szerző: | 2023.06.20. | Coworking

A közösségi irodák egyre népszerűbbek a szabadúszók, a digitális nomádok, a remote munkavállalók, hibrid munkaviszonyban dolgozók, a startupok és az innovatív kis- és középvállalkozások (KKV-k) körében is. Te is szívesen kipróbálnád a coworkinget? Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy hogyan hozhatod ki a maximumot a coworking tagságodból!

A cikk jó kiindulási alap lehet, ha eddig csak távolból kacsintgattál a coworking irodák irányába, de segítségedre lehet akkor is, ha már coworking használó vagy, és szeretnéd megtalálni a számodra optimális csomagajánlatot.

Gondold át, hogy mit vársz a coworkingtől!

Először is, érdemes átgondolnod, hogy a hatékony munkavégzés mellett milyen plusz előnyeit szeretnéd kiaknázni a coworking irodáknak. 

  • Szeretnéd bővíteni a szakmai kapcsolati hálódat? 
  • Lecserélnéd az állandó irodádat? 
  • Alkalmi helyszínt keresel az üzleti tárgyalásokhoz? 
  • Rugalmas irodamegoldásra van szükséged, kedvező áron?
  • Egyedül vagy csapattal szeretnéd használni az irodát? 
  • Kedveled a közösségi terek barátságos hangulatát, vagy inkább elvonulnál, hogy 100%-ig a munkára tudj koncentrálni?

A megfelelő coworking csomag kiválasztása

Ahhoz tehát, hogy a számodra legmegfelelőbb csomag mellett tudj dönteni, mérlegelned kell, hogy mennyi időt fogsz az irodában tölteni. Tudnod kell, hogy csak alkalmanként szeretnéd-e használni a közösségi irodát, vagy intenzívebb irodahasználatot tervezel (akár korlátlan csomagot is választhatsz).

Egyedül vagy csapatagokkal közösen fogjátok használni a coworking bérletet? A közösségi tér a megfelelő számodra, vagy egy privát iroda lenne a praktikusabb?

Közösségi iroda: hatékony munkavégzésre optimalizálva

A coworking nyújtotta rugalmas bérleti feltételek a szabadabb keretek között dolgozók dinamikus életviteléhez igazodnak. Élethelyzetnek és munkastílusnak megfelelően a Szikra Coworkingben csapatoknak és freelancereknek különböző feltöltős és havidíjas csomagokat kínálunk.

Egy közösségi iroda ideális feltételeket biztosít a nyugodt munkavégzéshez. A gyors internet, a kényelmes munkaállomások, és a megfelelő technikai feltételek mellett az aktív tagok számára praktikus alapszolgáltatások érhetőek el.

Ilyen a 24/7 beléptetés (a hét mindennapján 0-24 óra között elérhető az iroda, így ha te az esti órákban vagy hatékonyabb, esetleg más időzónában vannak az ügyfeleid, akkor sem lesz gátja, hogy haladj a projektjeiddel).

Ha kerékpárral közlekedsz, akkor a Szikra kerékpártárolójában biztonságban tudhatod a biciklidet. Egy füllesztő nyári napon pedig a zuhanyzót használva felfrissülhetsz egy fontos megbeszélés előtt.

Ha hosszabb időre bevackolnád magad, annak sincs akadálya. Hozz magaddal ételt és italt (vagy szaladj ki a környékbeli éttermekbe vagy boltokba) és használd kedvedre az étkezőt, a közös hűtőt vagy a mikrót. A közös térben találsz szódagépet és szörpöt, egy pörgős napon pedig biztosan örülni fogsz a kávé- és teafogyasztás lehetőségének is.

A közös nyomtatón ki tudsz nyomtatni vagy be tudsz szkennelni egy-két fontos anyagot is. Ehhez nem kell papírbolt és nyomda után loholnod, a coworkingben található gépet szabadon használhatod.

Havidíjas előfizetőként külön díj ellenében kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehetsz. Ilyen a zárható értékmegőrző szekrény (így nem kell vesződnöd a sűrűn használt holmik állandó oda-vissza cipelésével). És az sem fog problémát okozni, ha színes vagy nagy mennyiségű nyomtatást szeretnél elintézni.

Milyen pluszt ad még számodra a coworking?

Bővítheted a kapcsolati hálódat. A coworkinget használók jellemzően innovatív, nyitott, fejlődés szemléletű szabadúszók és munkavállalók. Így anélkül is szert tehetsz értékes, új szakmai kapcsolatokra, hogy üzleti rendezvényeken vennél részt.

Magadra szabhatod a munkaterületet! A közösségi tér mellett privát irodát és tárgyalót is használhatsz attól függően, hogy egyedül vagy csapattal érkezel, vagy ha egy fontos üzleti tárgyalásra készülsz. A Szikrában kétszemélyes, 8 és 10 fős (táblával és okostévével felszerelt) tárgyaló is rendelkezésedre áll.

Elképesztően rugalmasak a bérleti feltételek. Egy állandó irodát bérelve fel sem merülne benned, hogy a nyaralásod alatt csökkentheted az irodahasználat költségeit. A coworkingben való tagságoddal viszont rugalmasan alakíthatod, hogy mennyit szeretnél az adott hónapban az irodában tölteni. Ha tudod, hogy egy hosszabb utazás előtt állsz, akkor az adott hónapra választhatsz egy kisebb csomagot.

A szabadúszók 10, 20, 30 vagy 50 óra alapú csomagajánlatok, 1, 5 vagy 10 alkalmas, napijegyes csomagok és fix, vagy hot desk-es korlátlan csomagok közül választhatnak. A céges csapatok csomagjai ezzel szemben 20, 30, 50 vagy akár 100 órás, és 5, 10 vagy 20 napos lehetőségeket tartalmazhatnak. 

Próbáld ki a coworkinget és jelentkezz egy ingyenes próbaalkalomra, ahol szívesen átbeszéljük veled személyesen is a rendelkezésedre álló a lehetőségeket.

Legutóbbiak

Ezt az 7 könyvet vidd magaddal szabadúszóként a nyaralásra

Ezt az 7 könyvet vidd magaddal szabadúszóként a nyaralásra

A borongós időt szinte átmenet nélkül váltotta fel a nyárias meleg, pár napja pedig az iskolai szünet is elkezdődött: beköszönt a nyaralások ideje. Hogy mindenki felkészülhessen olvasnivalóval, összegyűjtöttünk hét könyvet, amikből inspirációt meríthetsz  és...

7+1 online csapatépítő ötlet remote munkavállalóknak

7+1 online csapatépítő ötlet remote munkavállalóknak

Távmunkában dolgozol, és szeretnéd tudni, hogyan építhetsz összetartóbb csapatot? Nem vagy egyedül! A remote munkavégzés, tagadhatatlan előnyei mellett, nem várt kihívásokat is magában rejt. Ilyen nehézség például, hogy a személyes irodai jelenlét hiánya miatt...

Miért éri meg freelancerként coworkingben dolgozni?

Miért éri meg freelancerként coworkingben dolgozni?

A szabadúszók egy része az alkalmazotti létet maga mögött hagyva dönt a vállalkozásindítás mellett. A hirtelen jött szabadság és az új típusú kötelezettségek pedig nem várt kihívásokat tartogatnak. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan segít ezek legyőzésében a coworking, és...